Når skilsmissen er en realitet hjælper konfliktmægleren

Statistikken taler sit tydelige sprog – knap halvdelen af alle ægteskaber ender i en skilsmisse.

Når man har erkendt at ens ægteskab skal ophøre, er det vigtigt at holde fokus på processen, som kan være både lang og sej. 

Der findes ikke ”lykkelige skilsmisser”, men de par der kommer bedst ud af en skilsmisse, er dem der evner at tale konstruktivt sammen. Kommunikation er ofte en af de største udfordringer i en skilsmisse.

Flere og flere par som vælger at blive skilt, vælger derfor også at bruge en konfliktmægler som neutral part, da konfliktmægling er en hurtig og effektiv måde at få løst konflikter på.

Ofte kan en konfliktmægler være ”et filter” mellem parterne, særligt når følelser tager overhånd, når parterne mister overblikket eller når der skal aftales vilkår for skilsmissen: Deling af ejendele, forældremyndighed, samvær, bidrag mv. 

Målet med processen er at få overblik og få afklaret, hvad der er vigtigt her og nu – og hvad der er vigtigt i fremtiden, så alle parter kommer bedst muligt videre. Herunder bevarer en fornuftig relation så både børn og voksne i fremtiden kan bibeholde kontakt og relationer.